Balkabağı çok faydalı bir besindir. Çok iyi bir potasyum kaynağıdır, yanii gece kramplarını önemli ölçüde hafifletir. Sigara içenlere bol bol öneriyorum, akciğeri temizlemede birebirdir. Tüm turuncu besinler gibi beto-karoten deposudur, cildinize hoş bir renk verir.
Ben çok severim, yapmasıda kolaydır. Eşimde seviyor ama oğlum malesef "iğreeenç" diyip köşe bucak kaçıyor, bir türlü alıştıramadım. :/ Bu tatlıyı onun için yaptım. Bisküvi koyarsam ve püre haline getirirsem sever diye düşündüm. Uydurdum birşeyler.
Ama tarifi bloguma eklerkende netten baktım,
her zamanki gibi amerikayı yeniden keşfetmişim. Yığınla bisküvili balkabağı tarifi var. :))
Kardeşim kendim bulmuş gibi uğraştım mı ? Uğraştım! Varsın tarifi öceden keşfedilmiş olsun.. Bunuda uydur kaydır yemeklerime ekliyorumm :P
Çok kolay hoş bir tatlı.
Yapmayan varsa tavsiye ederim, misafir karşısına rahatlıkla çıkartılır. ;)
Şimdi aklıma geldi annanemin balkabaklı bi böreği vardı sacta yapardı.. Nasıl güzel birşey anlatamma. Anneme sorayım ben bu yahu, belki yapar elektrikli bi sac ayarlarsam..
malzemeler:
1 kg balkabağı
2 su bardağı şeker ( benim aldığım kabak nerdeyse kendi şekeri yetecek kadar tatlıydı. Bal kabağı satın alırken koyu turuncu olanları tercih edin.)
1 su bardağı ceviz
1 paket bisküvi
1 kase süt (bisküvileri ıslatmak için)
Soyulmuş doğranmış kabakları bir gece önceden üstüne şeker dökerek sabaha kadar bekletin. Ertesi gün kabaklar şekeri çekmiş ve su salmış olacak. Yumuşayıp suyunu çekene kadar (çok kurutmadan) orta-kısık arası ateşte pişirin. Sonra rondodan geçirip püre haline getirin. İçine dövülmüş ceviz içi serpiştirin. Borcama streç film serin ve bir sıra püre bir sıra sütle ıslatılmış bisküvi dizerek katları oluşturun. Ben yan yan dizdim biraz zor oldu ama kesince hoş görünüyor.. Terichen 4-5 saat buzdolabında bu halde kalsın. Servis öncesi yarım saatte buzluğa atın (daha rahat kesilir bozulmaz) Sonrada steçten çıkartıp servis tabağına alın. Üstünüde cevizle süsleyin. Afiyet olsun..
anne: Güzelmiş di mii ??
0 Responses to "balkabaklı bisküvi tatlısı"
Yorum Gönder