Bayram bitti biraz geç olmadımı diye sormayın ,bayramdaki pasta ve kurabiye trafiğinden baklavaların yayınlanması zaman aldı aslında yayınlayıp yayınlamamak arasında karasızdım çok fazla blog sayfasında bulunduğundan acabamı sorusu vardı kafamda fakat çevremde pek yapılmayan yada denemesi başarısız olan hikayeler dinleyince benimde aslında ilk defa yaptığım ama sonuç olarak tüm ev halkının beğenisini kazanan hazır baklavalık yufka ile hazırladığım baklavalarımla burdayım tabiki elde açılan baklavanın lezzeti başka ama buda hiç yabana atılacak bir lezzet değil emin olabilirsiniz.
1 paket baklavalık yufka 900 gr
500gr ceviz içi (dövülmüş)
250 gr tereyağ veya margarin
şurubu için
5 bardak şeker
5 bardak su
limon suyu
Bende ilk kez denediğim için bir hayli tarif dolaştım ve en çok ÖZGÜL hanımın tarifi aklıma yattı, Baklavalık yufka çok çabuk kuruduğu için paketi açtıktan sonra üzerine nemli bez örterek çalıştım öncelikle yağı eritip tepsiyi biraz yağladım 1 yufkayı tezgahın üzerine yayıp arasına ceviz serptim 2. yufkayı üzerine yaydım tekrar ceviz serpip üçüncü yufkayı yaydım ceviz serptikten sonra çok sıkı olmayan rulo halinde yufkayı sardım fırın tepsisi uzunluğunda olan ruloyu yağladığım fırın tepsisine yerleştirdim ,diğer yufkalarla aynı işlemi tekrarlayıp tepsiyi doldurdum 2 parmak genişliğinde kesip erimiş yağı üzerine gezdirdim kızgın fırında iyice kızarana kadar pişirdim.
şeker ve suyu kaynatıp şurubunu hazırladım birkaç damla limon suyu ilave ettim soğumuş olan tatlıya şerbetten kaynak halde iki kepçe gezdirdim ve şerbet biraz ılındıktan sonra tamamını döktüm üzerini bir tepsiyle kapadım .
0 Responses to "BAKLAVA"
Yorum Gönder