Bademli Brownie tarifi
Author: LUGAS // Category:Malzemeler
1 su bardağı ince doğranmış siyah çikolata
2 çorba kaşığı su
2 yemek kaşığı margarin
½ su bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı vanilya
2 adet yumurta
½ su bardağından biraz fazla elenmiş un
1 su bardağından iki parmak az beyaz çikolata
1 su bardağı doğranmış badem
Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak fırını 180 derecede ısıtın ve kek kalıbına 20 cmlik bir alüminyum folyo serin. Siyah çikolata, su ve margarini orta boy tencerede eritin. (çok kısık ateşte çikolata ve margarin eriyene dek tahta kaşıkla sürekli karıştırın.) Malzemeler eriyip iyice karışınca, içine şekeri ekleyin. Şekeri de karıştırdıktan sonra tencereyi ateşten indirin.
Hazırladığınız bu karışıma vanilya, yumurta ve elenmiş unu ilâve ederek hamur kıvamına gelene kadar karıştırın. Keskin bir bıçak yardımı ile beyaz çikolatayı iri parçalar halinde kesin. Beyaz çikolata ve bademi karışıma ilave edin. Çikolata erimeye başlar başlamaz karıştırmayı bırakın. Karışımı kek kalıbına özenle yayın. Önceden ısıtılmış fırında 35 dakika veya kekin üzeri sertleşene kadar pişirin. Brownieyi kek kalıbı içinde soğuttuktan sonra dilimleyip, servis yapın.
(Yumurtaları mikserle çırpılmalı ve köpüklenince un ilave edilmeli.)
0 Responses to "Bademli Brownie tarifi"
Yorum Gönder