ALMAN PASTASI

Author: LUGAS // Category:


Çok kolay ve çok hafif bir pastaya nedersiniz .Bu tarifi çok önceden bir blogdan almıştım ama nereden olduğunu hatırlayamıyorum.Bunun için kendisinden özürdiliyorum.
Pandispanya Malzemesi:
3 yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
1 çay kaşığı kabartma tozu
(türk kahvesi fincanı kullanılacak)
Muhallebinin malzemeleri:
1.5 kahve fincanı un
1.5 kahve fincanı şeker
2.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı

Yapılışı:26 - 28 cm çapındaki kalıp yağlanır.Yumurta ve şeker çırpılır .Diger malzemeler ilave edilerek çırpma işlemine devam edilir.Kalıba dökülür.170 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.30 -35 dak.Pandispanya pişerken muhallebi hazırlanır

Muhallebinin yapılışı: Un ,şeker,süt karıştırılır.Ocağın üzerinde karıştırarak pişirilir.Kaynamaya başlayınca altı azaltılır ve tereyağı ilave edilir.Vanilya katılır tekrar karıştırılır.Pandispanya piştikten sonra 2-3 dak. bekletip kalıptan çıkarılır.Tam ortasından ikiye bölünür.Muhallebi ılıdıktan sonra pandispanyanın alt bölümüne yayılım.Üst pandispanyayı muhallebinin üzerine yavaşca yerleştirilir. Üzerine tel süzgece koyacağımız pudra şekeri serpilir.


0 Responses to "ALMAN PASTASI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...