Malzemeler
4 adet yumurta
3 kahve fincani tozşeker
3 kahve fincani un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
Üzeri için:
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Kakao sos için:
2 su bardaği su
2 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı un
Süslemek için:
Hindistancevizi
Hazırlanışı
Yumurta ve tozşekeri mikserle çırpın. Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, tahta kaşıkla azar azar un ilave ederek karıştırın. Orta büyüklükte yuvarlak ve yağlanmış kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Soğuması için kenara alın. Soğuduktan sonra üzerine 1 su bardağı sütü gezdirin. Baska bir kapta krem şanti ile sütü mikserleyin. Krem şantiyi kekin üzerine yayın. Kakao sos için su, tozşeker, kakao ve unu bir tencereye alın. Devamli karıştırarak pişirin. Yeniden karıştırıp soğutun. Soğuyan kakao sosu krem şantinin üzerine yayın. Üzerini hindistancevizi ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Asçinin notu: Pastanin üzerine kakao sos yerine, hazir çikolata sosu da dökebilirsiniz.
0 Responses to "Ağlayan Pasta"
Yorum Gönder