AÇMA

Author: LUGAS // Category:

Açma severler bu açmayı kesinlikle denemenizi istiyorum.Çok güzel oluyor.

Malzemeleri:
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (sarıları üstüne)
1 paket pakmaya
3-4 yemek kaşığı toz şeker
4 çay kaşığı tuz
6.5 su bardağı un
150 gr margarin
susam ve çörek otu

Yapılışı:Suyu kaynatalım.Su,süt,sıvıyağ ,pakmaya,tuz şeker hepsini karştıralım.Yumurta beyazını da ilave edelim.Son olarakta unu ilave edip bir güzel hamur haline getirelim.Mayalandıktan sonra.Yani hamur iki katı olduktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar hazırlayıp içine oda sıcaklığındaki margarinden bir çay kaşığı koyup kapatalım.Bütün hamur bitesiye kadar tepsiye sıralayalım.Bu hamurları iki ucundan tutup yuvarlayıp açma şeklini verelim.Üzerine yumurta sarısını sürelim.Susam ve çörek otunuda serptikten sonra fırına sürelim.Fırının ayarını 100 dereceye açalım.Açmalar kabardıktan sonra 200 dereceye getirip pişirelim.Afiyet olsun.


0 Responses to "AÇMA"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...