mis gibi tereyağ kokan yumuşacık açmaya ne dersiniz?:)
AÇMA DÜĞÜM POĞAÇA:
1 ç.b. sıvıyağ ,
1s.b.ılık su,
kibrit kutusu kadar maya,
1,5 tatlı kaşığı toz şeker ,
1,5 tatlı kaşığı tuz ,
aldığı kadar un.
içine sürmek için:250 gr tereyağ yada margarin
harcı için:peynir maydonoz
tereyağ hariç tüm malzemelerle birlikte yumuşak bir hamur elde ediyoruz.15 beze alarak ince açıyoruz.erittiğimiz tereyağdan sürüyoruz.Peynirli harctan ilave ederek , rulo sarıp gevşek düğüm atıyoruz.üzerine yumurta sarısı sürüp tepsiye diziyoruz.1 saat tepside mayalandırıyoruz.kabarınca 175 derecedeki fırında pişiriyoruz..ılık servis ediyoruz.AFİYET OLSUN
AÇMA DÜĞÜM POĞAÇA:
1 ç.b. sıvıyağ ,
1s.b.ılık su,
kibrit kutusu kadar maya,
1,5 tatlı kaşığı toz şeker ,
1,5 tatlı kaşığı tuz ,
aldığı kadar un.
içine sürmek için:250 gr tereyağ yada margarin
harcı için:peynir maydonoz
tereyağ hariç tüm malzemelerle birlikte yumuşak bir hamur elde ediyoruz.15 beze alarak ince açıyoruz.erittiğimiz tereyağdan sürüyoruz.Peynirli harctan ilave ederek , rulo sarıp gevşek düğüm atıyoruz.üzerine yumurta sarısı sürüp tepsiye diziyoruz.1 saat tepside mayalandırıyoruz.kabarınca 175 derecedeki fırında pişiriyoruz..ılık servis ediyoruz.AFİYET OLSUN
0 Responses to "AÇMA DÜĞÜM POĞAÇA"
Yorum Gönder