PEYNİRLİ KEK

Author: LUGAS // Category:

MALZEMELER:
- 3 Tane yumurta
- 2 Su bardağı yoğurt
- 2 Su bardağı rendelenmiş peynir(Ben az yağlı az tuzlu peynir kullandım)
- 1 Küçük paket margarin(125 gr)
- 1 Paket pakingpowder(kabartma tozu)
- Biraz maydanoz,nane,dereotu
- Susam,çörekotu
- Aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI:
- Yumurtayı iyice çırpınız.(çırpma teli ile çırpılacak)
- Yağı,Yoğurdu ve peynir rendesini koyup tekrar karıştırınız.
- Kıyılmış nane,dereotu ve maydanozu da koyup karıştırıyoruz.
- Kabartma tozu ve ununu da ekleyip karıştırıyoruz. Kek hamuru kıvamı gibi olacak yaklaşık iki su bardağı kadar un ilave ediliyor .Fakat her unun kıvamı farklı olduğu için azar azar koyarak kıvamını ayarlayınız.
- Yağlanmış kalıba veya borcama döküp susam serpip önceden ısıtılmış orta hararetli fırında pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra kesip servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN

Üzümlü Cheesecake

Author: LUGAS // Category:


Cumartesi günü kuzenimle yaptığımız bir diğer tarif de bu cheesecake. İlk defa cheesecake yaptım ve de yedim. Tarifi aldığım dergide portakal jölesi ile ikram edilmesi tavsiye ediliyordu. Fakat ben portakal suyunu tercih ettim. Margarin yerine zeytinyağı kullandım, hamuru toparlayamayınca biraz margarin kattım. Fakat sanırım cheesecake hamuru zaten kurabiye ya da kek hamuru gibi olmuyormuş. Dergide malzemeler 24 cm'lik kalıba göre verilmişti ben 26 cm'lik kalıp kullanacağımdan malzemelerin miktarlarında değişiklik yaptım. Buraya da kendi kullandığım miktarları yazacağım.

* Tarif Sofra Ağustos-2005 sayısından alınmıştır.

Malzemeler:

  • 300 gr labne peyniri
  • 1 paket vanilya
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 1 küçük kutu krema (200 ml)
  • 3 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı ıhlamur çiçeği (ben daha az kullandım)
  • 1,5 çorba kaşığı mısır unu
  • 1 su bardağı siyah üzüm
Hamur için:

  • yarım su bardağı zeytinyağı (dilerseniz 130 gr margarin)
  • 100 gram acıbadem kurabiyesi
  • yarım su bardağı + 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1,5 su bardağı + 2 çorba kaşığı un
  • 1 tutam tuz
Yapılışı:

Hamur için yağ ve şekeri bir kaba alıp çırpın. Yumurta sarılarını ekleyip karıştırın. Acıbadem kurabiyelerini blenderdan geçirin. Tuz, un ve çekilmiş acıbadem kurabiyesini ekleyip yoğurun. Hamuru folyoya sarıp buzdolabında 1 saat bekletin. Kalıbı yağlayıp hamuru iç ve kenar kısımlarını kaplayacak şekilde elinizle bastırarak şekillendirin. Kalıbı buzdolabında yarım saat bekletin. Çatalla hamurun üzerine delikler açın. Kenar kısımlarını folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10 dk pişirin. Folyoyu çıkarıp 12 dk daha pişirin.
Diğer tarafta labne peynirini toz şeker ve vanilyayla çırpın. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarılarını teker teker karışıma yedirin. Akları bir tutam tuz ile kar halini alıncaya kadar mikserleyip kremayla birlikte karışıma ekleyin. Mısır ununu ve son olarak ıhlamur çiçeğini de ekleyip karıştırın. Karışımı kalıptaki hamurun üzerine dökün. Üzümleri rastgele yerleştirin. 190 derece fırında ortası sertleşene kadar pişirin. (40-45 dk) Soğuttuktan sonra dilimleyip servis yapın.

Afiyet olsun..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...