Yumurtalı Bulgur Köftesi

Author: LUGAS // Category:

Urfa yöresinde yapılan bu köfte etsiz çiğköfte olarakta adlandırılıyor.Et sevmeyenler için iyi bir seçim.Bulgurlu ve acı sevenler için çok sevilecek bir lezzet.Çayın ve ayranın yanına çok yakışıyor.
Malzemeler :

500 gr. ince bulgur1 demet maydanoz4-5 tane taze soğan2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası1 çay bardağı isot 1 tatlı kaşığı tuz2 tane çok ince doğranmış kuru soğan
2yemek kaşığı kuru nane
karabiber
tuz istenirse 2-3 diş sarımsak
5 yumurta
tereyağ(veya sıvıyağ)YAPILIŞIMaydanoz ve taze soğan ince ince kıyılıp bir kenarda bekletilir. Diğer bütün malzemeler iyice karıştırılır ve yoğurulur. 20 -30 dakika kadar yoğurulan olan bu karışıma ara ara sıcak su eklenir. Avuçla ezerek çiğköfte gibi iyice macun halini alan bulgur karışımına maydanoz ve soğan eklenir. 5 yumurta 1 su bardağı tereyağ da pişirilir ve bulgura eklenir. Yağlı yumurta karışıma yedirildikten sonra arzuya göre şekil verilir. Marul ve naneyle süslenen servis tabağıne dizilir.Ayranla afiyetle yenilir.

Meyveli Pasta (Erenciğin Doğum Günü Pastası)

Author: LUGAS // Category:

Minik yiğenim Eren' in 2.yaş gününü dün kutladık. Pastasını tabii ben yaptım, meyveli ve hindistan cevizliydi. Hem çok hafif hem de çok leziz oldu. Tarifine gelince oldukça kolay;

Yapılışı:
kek ve kremasının yapılışı, Çilekli Pasta tarifimde ki ile aynıdır bu yuzden tekrar yazmıyorum. Ancak bazı farklı malzemeler kullandım bunları paylaşıcam. Birincisi; pasta kekini hazırlarken içine Dr.Oetker in 1 paket Hazır Krema Dolgusunu toz haliyle yumurta ve şekeri çırparken ilave ediyorsunuz.
İkincisi; pasta kremasını kekin ara katlarına sürerken önce krema sonra meyveler ve onunda üstüne Maple Syrup dan 2 çorba kaşığı kadar ilave edip ikinci kek kalıbını oyle kapıyorsunuz. Syrup ben yurtdışından getirtmiştim ancak İstanbul da Macro markette (Kanyon AVM de var) satılıyor. Bunu ilave etme sebebim, hoş bir tat veriyor ozellikle mevyeli pasta için geçerli. Üçüncüsü; meyve olarak çilek, muz ve konserve ananas koydum, bu üçlü birbirine çok yakışıyor. Dördüncüsü; 2.ci ara katta kremanın üzerine syrup dökmeyip benmari usülü hazırladığım beyaz çikolata ilave ettim. Son kek katını da kapadıktan sonra (pasta 3 katlı) pastanın tamamını hazırladığım iç krema ile kaplayıp üzerini çilek ve ananas ile süsleyip yanlarınıda hindistan cevizi ile kapladım. Birde, Dr.oetker in tart jölesini kalp buz kalıplarıma döküp , minik kalpli süsler hazırladım. İşte bu kadar :)
Uzun, sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum minik erenime...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...