Enginar Tarifi

Author: LUGAS // Category: , ,

Enginar Tarifi
sebze tarif no:4 son zamanlarda ülkemiz mutfağında eski önemini arttırarak gelişen enginar eşsiz bir damak tadı sunuyor sebze tarifleri arasında enginar gerçekten önemli bir değere sahip.
Malzemeler

4 enginar
1 lt. (5 su bardağı) su
2 ½ tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağ
2 soğan (ince doğranmış)
2 diş sarmısak (ince kıyılmış)
1 kahve kaşığı karabiber
350 gr. domates
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı konyak
½ su bardağı beyaz şarap
1 su bardağı tavuk suyu
Baharat torbası için
3 sap maydanoz
1 defne yaprağı
1 fiske kekik
Hazırlanışı
Enginarların saplarını kesip, sert ve çürük dış yapraklarını çıkarıp attıktan sonra, üstünden 7 cm. boyunda kalacak biçimde kesiniz.Enginarları dörde bölüp, kaşıkla içlerini kazıyınız. Büyük bir tencerede 5 su bardağı suyla 2 tatlı kaşığı tuzu kaynatınız. Enginarları içine atıp 5 dakika daha kaynatınız.Enginarları tencereden çıkarıp kağıt peçete üstünde süzülmeye bırakınız. Bir başka büyük tencerede zeytinyağını orta ateşte kızdırıp, soğan ve sarmısağı ekleyerek yumuşayıncaya kadar kavurunuz.Haşlanmış enginarları da tencereye koyup geri kalan ½ tatlı kaşığı tuzu ve biberi de serperek domatesleri, domates salçasını ve konyağı ekleyiniz. Harlı ateşte kaynattıktan sonra tencerenin üstünü kapayarak, hafif ateşte 45 dakika pişiriniz.Suyu fazlaysa ateşin altını açıp suyu biraz daha buharlaştırdıktan sonra, tencereden baharat torbasını çıkarıp hemen servis yapınız.

2 Responses to "Enginar Tarifi"

birtutamkekik Says :
27 Ağustos 2011 14:45

mmm:))nefis grünüyorlar...
bayılırım enginara..
hem leziz hem sıhhat dolu bir nimet...
ellerinize sağlık.

bende beklerim sayfama.
http://birtutamkekik.blogspot.com/
bu güzel sayfanın takipçisiyim her daim...
sevgilerimle...

LUGAS Says :
30 Kasım 2011 14:07

çok sağolun sayenizde gün geçtikçe dahada sevilir hale geliyor sayfamız

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...