Baharatlı Elmalı Kek

Author: LUGAS // Category:


Baharatlı Elmalı Kek


4 Kişiliktir. Baharatlı Elmalı Kek tarifimiz tarifal.blogspot.com farkıyla sizinle şimdiden elinize sağlık. ( kek, pasta, tatlı, tatli, )
Malzemeler:
800 gram ekşi elma
150 gram ayva marmelatı
200 gram şeker
250 gram tereyağı
4 adet yumurta
250 gram un
1/2 tatlı kaşığı tarçın
1/2 tatlı kaşığı yeni bahar
1 tutam muskat
3 yemek kaşığı limon suyu
100 gram nişasta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı toz karanfil
2 tatlı kaşığı kakao
2 yemek kaşığı beyaz şarap
tuz

Hazırlanışı:
Elmayı soyun, dörde bölün ve çekirdek yuvasını çıkarın. Uzunlamasına 3'er dilime bölüp limon suyu ile karıştırın.

Un, nişasta ve kabartma tozunu karıştırın. Tereyağını bir tutam tuz ve şekerle birlikte köpük köpük oluncaya kadar yaklaşık 15 dakika mikserle çırpın. Birer birer yumurtaları ilave edin. Her seferinde iyice çırparak tereyağına yedirin. Unlu karışımı ilave edin, tahta kaşıkla harmanlayın.

Hamuru yarıya bölün. Bir yarısını tarçınla, diğer yarısını ise diğer baharatlar ve kakao ile karıştırın. Her iki hamuru da farklı krema sıkma torbalarına doldurun. Yağlı kağıtla kaplanmış 35x20 cm. ebadında bir tepsiye birbiri ardına şerit biçiminde sıkın. Hamura eşit aralıklarla elma dilimlerini yerleştirin ve hamurun içine doğru bastırın.

Keki önceden 1700 C ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 40 dakika fırınlayın. Fırından çıkarıp 30 dakika soğumaya bırakın. Ayva marmeladını hafif ısıtın, şarapla karıştırın. Hamurun içindeki elmaların üzerine ayva marmeladını sürün.

0 Responses to "Baharatlı Elmalı Kek"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...