Ahududulu Pasta

Author: LUGAS // Category:


Ahududulu Pasta


Çok pratik bir pasta tarifi olan ahududulu pasta tarifal.blogspot.com farkıyla sizlerle tarifal tarif ailesi.

Malzemeler:
500 ml. kremşanti
1 paket ahududu jölesi
nane yaprağı
tuz
50 gram öğütülmüş toz badem
125 gram un
100 gram tereyağı
100 gram toz şeker
1 adet yumurta
900 gram ahududu
500 gram taze kutu peynir
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
2 yemek kaşığı limon suyu
80 gram pudra şekeri
8 yaprak beyaz jelatin
100 gram ahududumarmeladı
1 adet hazır kek

Hazırlanışı:
Bademleri yağsız tavada kavurun. Un, tereyağı, 30 gr. toz şeker, yumurta sarısı ve bademleri karıştırıp hamur yapın.

Hamuru 28 cm. çapında açın. Kalıba koyup üzerini çatalla delin. 200ø ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

600 gr. ahududuyu püre haline getirip, 200 gr.ını taze kutu peynir, limon kabuğu, limon suyu ve pudra şekeri ile karıştırın.

Jelatini soğuk suda yumuşatın. Hamuru enlemesine ikiye kesin. 1/3üne marmelat sürün. Etrafında 2 cm. kenar kalacak şekilde hazır kekin üstüne yerleştirin. Yumuşattığınız jelatinleri 2 yemek kaşığı sıcak suda eritip daha sonra kremaya ilave edin. Yumurta aklarını 1 tutam tuz ile kar haline getirip 30 gr. şekeri ilave edin. Kremşantiyi de kar haline getirin. Her ikisini de kremaya katın. Diğer hamurların üzerine sürün.

Kalan püreye 300 ml. su ilave edip 40 gr. şeker ve jöle ile kaynatın. Pastayı 300 gr. ahududu ve nane ile süsleyip, sosu üstüne dökün.

0 Responses to "Ahududulu Pasta"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...