HÜNKAR PİLAVI

Author: LUGAS // Category: ,



HÜNKAR PİLAVI



Kullanılacak malzeme (6 kişi için):

250 gram iç bezelye,

1/2 kilo pirinç,

250 gram orta yağlı kıyma,

50 gram sadeyağ,

1 küçük kutu natürel domates salçası,

1 çorba kaşığı zeytinyağı,

1 baş soğan,

2 adaçayı yaprağı,

1 tutam kekik,

1 tutam merzengûş otu,

1 fiske cevz-i bevva,

yeteri kadar tuz ve karabiber,

150 gram çemensiz pastırma,

1/2 bardak rendelenmiş kaşer peyniri,

yeteri kadar et suyu (tavuk suyu olursa daha iyi olur).



Yapımı: Bezelyeyi tuzlu suda diriliğini kaybetmeyecek kadar haşlamalı. 20 gram sadeyağla 1 çorba kaşığı zeytinyağını küçük bir güvecin içine koymalı. Güveci ateşe oturtmalı. Yağlar ısınınca kıyılmış soğanı içine atmalı ve tahta kaşıkla karıştırarak bunu kavurmalı. Soğan pembeleşmeye başlayınca bunun içine kıymayla kıyılmış pastırmayı atmalı, tuzunu ve biberini de serptikten sonra kaşıkla karıştırarak bunları iyice kavurmalı. Kıymalar kavrulunca bir çorba kaşığı et suyunda eritilecek domates salçasını, kekiği, merzengûş otunu adaçayını ve bir fiske cevz-i bevvayı da kattıktan sonra salçayı çok hafif ateşte pişirmeli. Salça suyunu çekmeye başlarken haşlanmış bezelyeyi güvece boşaltmalı. Salçanın güvecin dibine yapışmaması için vakit vakit tahta kaşıkla karıştırmayı unutmamalı.

Beri yanda pirinç, et suyu ve sadeyağdan yararlanarak bir pilâv pişirmeli.

Pilâvı demlendirdikten sonra servis tabağına alınca üstüne ateşten yeni indirilmekte olan salçayı boşaltmalı ve hemen sıcak sıcak servis yapmalı. Hünkâr pilâvını tabaklara boşalttıktan sonra rendelenmiş kaşer peynirini kaşıkla alıp pilâvın üstüne dökmeli.

0 Responses to "HÜNKAR PİLAVI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...