Hünkar Beğendi

Author: LUGAS // Category:








Hünkar Beğendi









Malzemeler


Beğendi için


  • 4 Adet Kemer Patlıcan
  • 3 Yemek Kaşığı Tereyağ
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Cup Süt
  • Kaşar Peyniri rendesi
  • Tuz

Et sote için


  • ½ kg Dana Bonfile Et
  • 1 Yemek K. Domates Salçası
  • 1 Yemek K. Biber Salçası
  • ½ Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Çay K. Kekik
  • 1 Diş rende sarımsak

Yapılışı


Patlıcanlar fırında közlenir. Kabukları soyulur, küçücük doğranır.
Kararmaması için limon sıkılır ve bir süzgecin içinde bekletilir.

Etler; enlemesine ince uzun şeritler halinde doğranır.

Et bir tavaya alınır ve kısık ateşte, 15-20 dk. kendi suyunu salıp
çekene dek pişirilir. Etler suyunu çekince, sıvı yağın yarısı eklenir.
Kızarınca ocak kapatılır.

Küçük bir tavada kalan sıvıyağ ısıtılır, sarımsak rendesi, su ile
salçalar eklenir. Karıştırarak 1-2 dk. pişirilir. Salçalı karışım etlere
eklenir ve birkaç dk. birlikte pişirilir. Ocak kapatılınca, bir çay
kaşığı kekik serpilir.

Beğendisini hazırlamak için, ayrı bir tavada, orta ateşte tereyağ eritilir. Un eklenir ve karıştırarak kavrulur.

Süt eklenir ve çırpma teliyle topaklanmaması için hızlıca karıştırarak pişirmeye devam edilir.

Baloncuklar çıkmaya başlayınca, patlıcanlar eklenir ve karıştırılır,
kaşar peyniri de eklenip bir iki kez karıştırılıp ocağın altı kapatılır.
Kaşar peyniri, karışım sıcaklığı ile eriyecektir.

Beğendi servis tabağına alınır, üzerine sote yerleştirilip sıcak sıcak servis edilir.

0 Responses to "Hünkar Beğendi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...