Kıymalı Muskalar

Author: LUGAS // Category:
Kıymalı Muskalar


Güzel bir börek tarifi
malzemeler:
6 adet yufka
2 şişe maden suyu
1 çay bardağı sıvıyağ

İçi için: 500 gram kıyma
2 adet orta boy soğan
Yarım su bardağı
dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
4 adet ince kıyılmış sivri biber
Yarım demet maydanoz
Yarım limonun suyu
Tuz, karabiber, pulbiber

Üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı
Çörekotu


yapılışı:
DERİN bir kasede maden suyu ve sıvıyağı karıştırın. 2 adet yufkanın arasına bu karışımdan sürün ve üst üste yerleştirin. İkinci yufkanın üzerine de bu karışımdan sürün. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Hazırladığınız yufkaları 4 parmak genişliğinde kesin ve bir kenara alın. İç harç için, yemeklik doğranmış soğanı ve dolmalık fıstığı sıvıyağda hafif pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates, biber ve salçayı da ekledikten sonra 2-3 dakika pişmeye bırakın. En son ince kıyılmış maydanoz, limon suyu, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin ve soğuması için kenara alın. Kesilmiş yufkaların bir kenarına kıymalı iç harçtan koyup, muska şeklinde katlayın. Muskaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

1 Response to "Kıymalı Muskalar"

Adsız Says :
18 Kasım 2010 01:38

dün bu tarifi yaptım nefis oldu teşekkürler...Ayşe Özyılmaz

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...