Deniz Mahsüllü Pizza

Author: LUGAS // Category:





Deniz Mahsüllü Pizza








Malzemeler:
10'ar adet karides ve
haşlanmış iç midye
5-6 adet halka kalamar
2 çorba kaşığı zeytinyağı
10'ar adet ince kıyılmış yeşil
ve siyah zeytin
2’şer adet ince doğranmış
domates ve sivri biber
1 çay bardağı mısır, tuz, pulbiber
2 çorba kaşığı soya sosu

Hamur için: 1 tatlı kaşığı tozşeker
1 su bardağından az ılık su
20 gram yaş maya
İki buçuk su bardağı un
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için: 1 su bardağı
rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:
HAMUR için su ve tozşekerde mayayı eritin. İçine un, tereyağı ve tuzu katıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yağlanmış pizza kabına hamuru yayın. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp mayalanması için 20 dakika dinlendirin. Bu arada içi için ince kıyılmış karides, midye ve kalamarı zeytinyağında kavurun. Yeşil ve siyah zeytin, domates, sivri biber, mısır, soya sosu, tuz ve pulbiber ilave ettikten sonra 5 dakika daha kavurmaya devam edin. Ilınması için bir kenara alın. Hazırladığınız hamurun üzerine harcı yayın. Harcın üzerine de kaşar peyniri serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.

0 Responses to "Deniz Mahsüllü Pizza"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...