Lokma Tatlısı

Author: LUGAS // Category:


Lokma Tatlısı

Malzemeler ;

(6 kişilik)

  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1,5 su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • Kızartmak için sıvıyağ

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Hazırlanışı;

İlk önce şerbet için tozşeker ve suyu kaynatalım. Limon suyunu ekledikden sonra 2-3 dakika daha kaynatıp sogumaya bırakalım.

Kuru mayayı yarım su bardağı ılık su ve tozşekerin içerisinde 15 dakika bekletelim ( kabarması için) Unumuzu derin bir kabın içine eleyip tuzu ekleyelim. Mayalı suyu yumurtayı ve 1 su bardağı suyu ekledikden sonra çatalla iyice çırpalım. daha sonra yogurarak muhallebi kıvamında cıvık bir hamur elde edelim ve yarım saat mayalanmaya bırakalım.

Yagımızı iyice kızdıralım. Mayalanan hamurdan acucumuzun içerisine alıp baş ve işaret parmağımızı sıkalım. aradan çıkan fındık büyüklüğündeki hamuru tatlı kaşığı yardımı ile kızgın yağın içerisine atalım. Hamurun kaşığa yamışmaması için her seferinde kaşığı sıvı yağa batıralım. Bu işlemleri hamurumuz bitene kadar tekrarlayalım. önlü arkalı iyice kızaran lokmalarımızı tavadan alıp soğuk şerbetin içerisine atalım ve 10 dakika şerbette bekletip servis yapabiliriz.

Afiyet olsun

1 Response to "Lokma Tatlısı"

Adsız Says :
22 Ocak 2011 09:07

( LOKMA TATLISININ TARİFİ )

MALZEME: 1 kg.un - 50 gr.yaş maya - 15 gr. toz şeker
yeterli miktarda sıcak su

ŞERBETİ: 1 kg. şeker - 500 gr.su - az limon suyu

YAPILIŞI: un havuzu yapılarak - maya içine konur ılık suyla maya tutulur - parmağı ısıracak kadar ...kadar sıcak suyla hamur yoğrulur - yoğrulan hamur dinlendikten sonra kızgın ayçiçek yağına kaşık veya el maharetiyle tane tane dökülür.

PÜF NOKTASI: CIVIK HAMUR KIZGIN YAĞ.

Sevgimle Saygımla

LOKMACI NİYAZİ DUMLU.

(The donut recipe) INGREDIENTS: 1 kg.un - 50 gr.yaş yeast - 15 gr. sufficient amount of hot water, sugar syrup: 1 kg. sugar - 500 gr.su - little lemon juice PREPARATION: un pool is made - the yeast is put into warm water the yeast is kept - his finger bitten enough ... until the hot water dough is kneaded - knead the dough rest after the hot sunflower oil spoon or hand dexterity with slowly poured . Tip: NAIL HOT OIL DOUGH. Love me with respect Lokmacı Dumlu Niyaz.

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...