CHEESECAKE

Author: LUGAS // Category:

CHEESECAKE
Malzemeler:
1,5 paket Eti Burçak bisküvi
150gr. eritilmiş margarin
750-800gr. tuzsuz lor peyniri (ben bu kez daha az kullandım, biraz ince oldu)
3 yumurta
1 paket labne peyniri
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya

Sosu İçin: (İstediğiniz herhangi bir sos olabileceği gibi, sossuz da yapabilirsiniz)
2 su bardağı vişne suyu
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
250gr. vişne

Bisküvileri rondadan geçirin. Üzerine eritilmiş margarini ekleyin. Kelepçeli bir kalıba yayın. (Cam bir fırın kabı da olabilir) Diğer malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp mikser ile iyice karışana dek çırpın. Karışımı bisküvilerin üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 175derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. (Kenarları iyice pişiyor)

Sos için vişneleri rondoda iyice ezin. Diğer malzemeye ekleyerek kıvam alana dek pişirin.

Kek ve sos soğuyunca sosu kekin üzerine yayın ve buzdolabında en az 3-4 saat beklettikten sonra servis yapın.



0 Responses to "CHEESECAKE"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...