Kayseri Mutfagi

Author: LUGAS // Category:
















Kesme corba ;


minik köfteler icin;
-250 gr kiyma
-1/2 cay kasigi karabiber
-1 cay kasigi tuz

Eriste hamuru icin;
-2 su bardagi un *
-1 yumurta
-1 cay bardagi su
-tuz

diger malzemeler;
-1 corba kasigi tereyag
-2 orta boy sogan
-1.5 bardagi su *
-1.5 bardagi yogurt
-1 tatli kasigi tuz
-7 su bardagi su

servis icin;
-kuru nane ve zeytin yagi

Hazirlanisi;

  1. Kiyma malzemlerini bir kapta karisitirip,findiktan biraz daha ufak olcak sekilde köfteler hazirlayin.
  2. Eriste hamuru icin(bu kismini annem yapti) ;malzemler ile kulak memesi yumusakligindan biraz daha sert olan bir hamur yogurup,Hamuru oklava ile acip, unlayin, ikiye katlayin. İki parmak genisliginde seritler kesin ve daha sonra bu seritleri kibrit çöpü kalinliginda ufak ufak kesin.Hamuru tel süz gece koyup yavasca üzerindeki unlari eleyin.
  3. Teflon tavada sogan ile yagi kavurun. Üzerine 7 su bardağı suyu ilave edin, ve kaynatın. Kaynadıktan sonra köfteleri ve hamuru yavas yavas ilave edin, karistirip 15 dakika kadar pisirin. Tuz ile cirpilmis su+yogurdu(ayran)`i yavasca karistirarak corbaya ilave edin.Bir-iki dk daha kaynatip ocaktan alin.
  4. Servis icin,zeytin yaginda kuru naneyi kavurup üzerine ilave edin.

*kullandigim tüm su bardagi ölcüleri 200 ml.

afiyet olsun..













DSC_2803



TANDIR BÖREGi
Hamur icin ;

-8 su bardagi un

-3 su bardagi su

-4 yemek kasigi zeytin yagi

-2 yemek kasigi yogurt

-250 gr tereyag (eritilmis)

-2 yemek kasigi tahin

-2 kahve kasigi tuz

Harci icin;

-500 gr kiyma

-2 orta boy sogan

-yarim demet maydanoz

-2 yemek kasigi zeytin yagi

-1 cay kasigi kirmizi pul biber

-1.5 tatli kasigi tuz

-1 yumurta ve cörek otu

Hazirlanisi;

  1. tahin ve yag haric tüm malzeme ile(un ve tuz birlikte elenerek) yumusak bir hamur hazirlayin.
  2. üc parcaya ayirip her birini yuvarlak hale getirin,Hamurlari unlanmis bir masada oklava ile yarim cm kalinliginda ve 40 cm capinda resimdeki gibi acin.
  3. eritilmis ve sogumus olan tereyagini tahinle iyice karistirip bölüstürerek,üc hamura firca ile sürün ve rulo seklinde sarip kendi cevresinde döndürerek spiral bicimde sarin.Hamurlari bir kaba dizip üzerini strec filmle kapayarak,buzdolabinda 1-2 saat dinlendirin.
  4. Harci icin sogan ve maydanozlari incecik kiyin,Zeytin yagini tavada kizdirip soganlari ilave edin ve pembelesinceye kadar kavurun.Kiyma,tuz,biberi ekleyip karistirarak 5 dk kavurun.Maydanozlarida ekleyip atesten alin.(sogumaya birakin)
  5. dinlenmis hamurlari,unlanmis masada oklavayla yarim cm kalinliginda büyük firin tepsiniz icin acin,yaglanmis tepsinize ilk katini serip üzerine harcin yarisini ilave edin,diger hamuru acip ayni islemi tekrarlayin,ucuncu olarak actiginiz hamuru üzerlerine kaplayip tepsiden tasan hamurlari kesin
  6. yumurta sürüp cörek otu serpin ve önceden isitilmis 180 derecelik firininizda yaklasik 35 dk üzerleri kizarana kadar pisirin.

Afiyet olsun,

önümüzdeki bir hafta icin iyi bir baslangic ve kolayliklar diliyorum...

0 Responses to "Kayseri Mutfagi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...