MİLFÖYLÜ PATATESLİ BÖREK

Author: LUGAS // Category:
Bu börek tarifini sevgili hünerli bayanlarda görmüştüm. Ne zamandır yapmak aklımdaydı. İyi ki yapmışım. Nasıl güzel, çıtır çıtır bir börek oldu. Yiyen herkes çok beğendi. Alt kısımları yumuşak, üstü milföyden dolayı çıtır çıtır. Üstüne haşhaş çok yakıştı ama susamla da çok güzel olabilir. Ben tarifteki gibi patatesli iç kullandım ama dilediğiniz içi kullanabilirsiniz. Tarif şöyle:


Malzemeler:

3 adet yufka
4 adet milföy hamuru
5 orta boy haşlanmış patates
2 yemek kaşığı krem peynir
2 yemek kaşığı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
PulBiber

İç harcı için;
4 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay çardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı yoğurt
Tuz

Üzerine serpmek için;
Haşhaş tohumu

Patatesleri haşlayıp, rendeleyin. Bir tavada kızdırdığınız sıvı yağ ile bir süre kavurun. Altını kapatınca, süt, krem peynir ve baharatları ekleyin ve iyice karıştırın. İç harç için yumurtalardan birini ayırıp geri kalan malzemeleri çırpın. Tepsiyi yağlayıp, ilk yufkayı tepsiye yayın, kaşıkla iç harçtan bol miktarda sürün. İkinci yufkayı serip, önce iç harçtan sürün daha sonra patatesli karışımın tamamını yayıp, kenarlardan sarkan yufka ile kapatın. İç harçtan bol sürün.
4 Adet milföy hamurunu, unladığınız bir zeminde oklava ile tepsinizin boyutuna göre açın ve böreklerin üzerine kapatın. Kalan harcın içine ayırdığınız bir yumurtayı ekleyip, çırpın. Böreğin üzerine bu harcı döküp her yerine sürerek, haşhaş ile süsleyin. 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar (20 dakika) pişirin.
Afiyet olsun.

0 Responses to "MİLFÖYLÜ PATATESLİ BÖREK"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...