KOLAY ÇITIR BÖREK

Author: LUGAS // Category:
Blogu hiç bu kadar ihmal etmemiştik. Ama geçerli sebeplerim vardı :))) İş için şehir dışına çıkmıştım. İnternete çok kısıtlı girebiliyordum ve bu zamanı iş için kullanmak zorundaydım. Ama artık döndüm, büyük bir vicdan azabıyla. Hem sizi hem blogu bu kadar ihmal ettiğim için çok üzgünüm. Telafi ederim ama ben bunu :))) Yaz bütün sıcaklığını hissettiriyor artık. Bu sıcaklarda benim canım salata ve karpuz dışında çokta birşey istemiyor. Malum kilolardan da kurtulmaya çalışıyorum. Tarif ise arşivden. Sıcaklarda çok mutfağa girmek istemeyenler için - ben- bierbir. Çok pratik ve lezzetli:



MALZEMELER: (8 adet için)
2 adet taze yufka
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Susam
1 adet yumurta sarısı(üzeri için)
Soğuk su
İÇİ İÇİN:
Tulum peyniri
Havuç (rendelenmiş)
Ben iç olarak değişik birleşimler denemeye çalışıyorum. Çok lezzetli oldu ikisi bir arada. Siz dilediğiniz içi kullanabilirsiniz.

2 yufkayı üst üste masaya yayın. Bir tanesinden 8 adet üçgen parça çıkacak şekilde kesin. (sigara böreğindeki gibi) Toplamda 16 parça elde ediliyor. Bir adet üçgeni alın üzerine yumurta fırçasıyla sıvıyağ sürün, bir kat daha üçgen parça koyun. Hazırladığınız içten koyun. Kenarlarını kıvırıp bol bir şekilde sarın. Bütün parçalar için aynı işlemi uygulayın. Fırın tepsinize yağlı kağıt serin. Bir kaba soğuk su koyun. (dolaptan olursa daha iyi olur.) Hazırladığınız börekleri 10 saniye suya bastırın, çıkarıp tepsiye yerleştirin. Üzerlerine yumurta sürüp, susam serpin. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana ve kabarana kadar pişirin.(yaklaşık 20 dakika)
Afiyet olsun.

0 Responses to "KOLAY ÇITIR BÖREK"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...