FINDIKLI GÜL TATLISI

Author: LUGAS // Category:
MALZEMELER:

2 su b. un
1 su b. irmik
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. yoğurt
125 gr margarin
1 p. kabartma tozu
1 fiske kırmızı gıda boyası
içi için:
1 kase fındık
şerbeti için:
4 su b. su
4 su b. tozşeker
yarım limon
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına yumaşımş margarini,sıvıyağı,

yoğurdu alarak karıştırın.Üzerine un ve irmiği,

kabartma tozunu, gıda boyasını ekleyin.

Hepsini karıştırarak hamur kıvamına
getirin.Hamuru açın ve bir bardak yardımı

ile yuvarlaklar kesin. 3 yuvarlak hamuru

birbiri üstüne binecek şekilde yanyana koyun.
Bir defada yuvarlayıp ortadan ikiye kesip ters

çevirin. Böylece 3 yuvarlak parçadan 2 gül

şekli elde edeceksiniz.Ortalarına birer
tane fındık koyun. Hamuru toplayıp tekrar

tekrar açabilirsiniz. 170 derecede tatlımızı

pişirin. ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk
şerbetle buluşturun. Gülsuyu tadını sevenler

bir iki damla gülsuyu da ilave edebilir.

0 Responses to "FINDIKLI GÜL TATLISI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...