ELMALI PASTA

Author: LUGAS // Category:

Bu pastayı sanırım en son çocukluğumda yemiştim. Halamın elmalı pastası çok meşhurdu. Hep o yapardı. Geçen gün eve bol elma gelince hemen bende deneyeyim dedim. Özlemişim bu tadı. Yapılışı da kolay. Elma, tarçın çok yakışıyor. Tarif ise şöyle:

Hamuru İçin :
3 kaşık yoğurt
3 kaşık şeker
250 gram sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Elmalı harç için:
3 adet elma
1/2 su bardağı şeker
1,5 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
1/2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi


Yoğurt, şeker ve sıvı yağı karıştırın. Kabartma tozu ve un ekleyip, kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün ve buzdolabında dinlenmeye bırakın.
Elmaları soyun ve rendeleyin. İçlerine şeker, tarçın, hindistan cevizi, tuz ve portakal kabuğunu ekleyin. İyice karıştırın. Yuvarlak bir borcamı ya da fırın kabını kenarları da dahil olmak üzere yağlayın. Dolapta beklettiğiniz hamurların bir parçasını alın. Bu kabın kenarlarına çıkacak şekilde bastırarak yayın. Tabanına çatalla bir kaç delik açın. İçine hazırladığınız elmalı harcı koyun. Dolapta duran diğer hamur parçasını çıkarıp harcın üzerini kapatacak şekilde rendeleyin. (Biraz hızlı olmak gerekiyor. Hamur ısınmaya başlayınca rendelenmez.) Önceden 200 derecede ısıttğınız fırında üzeri kızarana kadar 30-35 dakika pişirin.
Afiyet olsun.

0 Responses to "ELMALI PASTA"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...