ELMALI KURABİYE

Author: LUGAS // Category:
Annemin bu meşhur tarifi, kurabiyeler arasında bir klasik olan elmalı kurabiyeyi tarif defterlerine eklemek isteyenlere şiddetle tavsiye edilir :) Çok lezzetli bir tarif olan bu kurabiye ile ilgili küçük bir sır daha; hamuru tart hamuru olarak da kullabilirsiniz. Tek yapmanız gereken yağladığınız bir tart kalıbına yayarak pişirmek ve sonra istediğiniz meyveler ve jöle ile süslemek.


Malzemeler:
1 çay bardağı
yoğurt
1 çay bardağı
pudra şekeri
250gr.
margarin (oda sıcaklığında)
½ kg.
un
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilya

İç Malzeme:
2-3 adet rendelenmiş
elma
3 çorba kaşığı toz
şeker
1 tatlı kaşığı
tarçın
½ su bardağı dövülmüş
ceviz (isteğe bağlı)

Üzeri İçin:
Pudra şekeri

Unun bir kısmı azar azar ekleyerek hamuru yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamur dinlenirken iç malzemeyi teflon bir tavada 5dk. kadar soteleyin. ( Ben bazen çiğden de yapıyorum, çok farkı olduğunu söyleyemem!) Hamuru unlayarak bir merdane ile açın. Üçgen şeklinde keserek iç malzemeden bir kaşık kadar koyun. Rulo yapın, isterseniz ay şekli verebilirsiniz. 175 derece fırında, tabanları tepsiden rahatça ayrılana kadar, 25-30k. kadar pişirin. Biraz soğuyunca bir süzgeç ile üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

0 Responses to "ELMALI KURABİYE"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...