Bezeli Çilekli Pasta

Author: LUGAS // Category:
MALZEMELER
Beze malzemesi için:
6 adet yumurtanın akı
300 gr. toz şeker
30 gr. nişasta (4 silme yemek kaşığı)
400 gr sütsüz çikolata

İç ve üstünün malzemesi:
500 gr. taze çilek
4 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı soğuk süt
3 poşet toz krem şanti

HAZIRLANIŞI
Öncelikle toz halindeki krem şantiyi katılaşana dek sütle çırpıp, buzdolabında bekletelim. Üç ayrı fırın tepsisine yağlı kağıt yayıp, üzerlerine kelepçeli kalıp yardımıyla yuvarlaklar (yaklaşık 25-26 cm. çapında) çizelim. Yumurta akı ve şekeri derin bir kaba koyup, iyice katılaşıp, bembeyaz ve yumurta karı oluşana kadar çırpalım. Sonra nişastayı üzerine serpip, bir kaşık yardımı ile çırpmadan şöyle bir karıştıralım.
Beze karışımının 1/3?ini krema sıkma torbasına veya bir köşesi kesik bir naylon poşete doldurup, işaretlediğimiz yuvarlakların üzerlerine ortadan başlayarak spiral şeklinde sıkalım. Bezeleri 10 dakika önceden ve 100 derecede ısıtılmış fırında 1,5-2 saat pişirelim. 1 saat geçince alttaki tepsiyi üste, üsteki tepsiyi alta geçirelim. Pişirme süresinin sonunda fırının kapağını aralayıp, soğumaya bırakalım.
Öte yandan çikolatayı elimizle ufalayıp, ufak bir tencereye koyalım ve kısık ateşte eritelim. Bezeleri yağlı kağıtlardan ayırıp, her iki yüzüne erimiş çikolata sürelim. Bir bezeyi pasta tabağına alıp, daire çizmek için kullandığımız 26 cm. çapındaki kelepçeyi etrafına geçirelim.
500 gr. çileği pudra şekeriyle karıştırıp, çatalla iyice ezelim. Krem şantinin 1 su bardağı kadarını süslemek için ayırın. Ezdiğimiz çilekleri bir çatal yardımıyla krem şantiye ekleyip, karıştıralım. Çilekli karışımın yarısını kelepçenin içindeki bezenin üstüne sürelim. 2 bezeyi üstüne koyup, hafifçe bastıralım. Kalan çilekli krem şantiyi onun üzerine sürüp, son bezeyi de üstüne oturtup hafifçe bastıralım. Pastayı 4-5 saat derin dondurucu da bekletelim.
Servis yapmadan önce, pastanın etrafındaki kelepçeyi çıkaralım. Kalan krem şantiyi pastanın üstüne sürüp, frambuaz ve varsa rende çikolatayla süsleyelim. Pastayı keserken bezenin dağılmaması için tırtırlı bıçak kullanın. Yoksa beze kolayca dağılır. Ama servisten önce 15 dakika kadar pastanın çözülmesini bekleyin.

0 Responses to "Bezeli Çilekli Pasta"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...