Ahududulu Dondurma

Author: LUGAS // Category:


  • Burda kar halen erimesede nede olsa mart baharin müjdecisi diyerek kis uykusuna yatirdigimiz dondurma makinesini dün uykusundan uyandirdik,ecrin ve benim hayir diyemedigimiz tek sey dondurma,bir ara ecrin isi abartip geceleri annemi kaldirip buzluga götürüyordu artik rüyalarina kadar girmis olcak ki bu sevgi onu tatli uykusundan uyandirir olmustu :) ,katkisiz ev dondurmasinin yerini diger dondurmalar tutmaz diye düsünerek dün bu askimizi yeniden tazemeleye calistik ,morali bozuk olup tatli ihtiyaci olanlara kendilerini ödüllendirmek isteyenlere siddetle tavsiye edilir:),birde makineyede cokta ihtiyac yok,makinen tek islemi hizli bir sekilde karistirarak sogutmak,
    Dondurma makineniz yoksa; soguk malzemeyi derince bir kaba dokun ve agzini kapatin;derin dondurucuya koyun. 3 saat orada kalsin. Alin ve keskin iri bicakla bunu 6-7 cmlik parcalara kesin. Celik pervaneli GUCLU MOTORU OLAN BIR robota koyup duzgun olana kadar cevirin; catalla da deneyebilirsiniz.Tekrar derin dondurucuya koyun ve tekrar donsun. Dondurma ve robotta parcalama isini 2-3 defa yapin-ta ki istenen duzgun kivama ulasincaya kadar.Deneyin; COK ZOR OLSA DA, ayni olmasa da begeneceginiz soguk tadlari yakalamak mumkun( ruki ).


    Ahududulu Dondurma(6 kisilik)

    -2 su bardagi krema(400ml)(schlagsahne)
    -150 gr. Feinstzucker( toz sekerin ögütülmüs hali)toz sekerde kullanabilirsiniz.
    -250 gr. ahududu
    -2 yemek kasigi portakalin suyu
    -1/2 su bardagi su

    Hazirlanisi


    -su ve sekeri bir tencereye alip karistirmadan 3 dk boyunca kaynatin,daha sonra üzerine ahududulari ilave edip tahta kasikla biraz karistirdiktan sonra 10 dk daha kaynatin,ocaktan alip bir saat kadar dinlenmeye birakin.Taze sıkılmış portakal suyunuda ilave edip karistirin.
    -kremayi iyice mikserledikten sonra,ahududulu sosu ilave edin ve kasik yardimi ile iyice karistirin ,bundan sonrasını makinenizin talimatı veya ruki nın anlattığı şekli ile hazırlayıp bir gece buzluğunuzda dinlendirip servis edebilirsiniz.

afiyet olsun.

0 Responses to "Ahududulu Dondurma"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...