Yufkalı Milföy Böreği

Author: LUGAS // Category:

Malzemeler:

2 adet yufka
8 adet kare milföy
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 şişe soda
1 yumurta
İçine:

Yarım kg. ıspanak
tuz, pulbiber
İsteğe göre çok az peynir de katılabilir.

Ispanaklar yıkanıp doğranır,tuzla ovulur ve suyu sıkılır. Pulbiber eklenir.

Ben kıymalı yaptım, yakında peynirlisini deneyeceğim. Gerçekten su böreği gibi oldu.

250 gr kıyma
1 adet rendelenmiş patates
1 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber

Tüm malzeme kavrulur.


Yapılışı:

Büyük kare borcamı hafif yağlayalım. 4 adet milföyü kenarlarından hafif üstüste gelecek şekilde yerleştirip elimizle inceltelim ve borcama yerleştirelim. Üzerine yufkanın birini parçalayarak koyalım. Hazırlanan ıspanaklı malzemeyi yerleştirelim. İkinci yufkayı da malzemenin üzerine koyalım. Üzerine yine bütünleştirilip inceltilen 4 adet milföyü yerleştirelim ve dilim dilim keselim.

Üzerinin sosu için, yağ, süt, yumurta ve soda çırpalım. Böreğin üzerine yavaşça dökelim. Bıçakla kesiklerden gezdirilerek çektirelim.

Üzerine haşhaş tohumu veya susam serpilebilir. 180 derece fırında 35-40 dakika kızarana kadar pişirelim.

Su böreği tadında, elde açılmış hissi veren, milföy olduğu anlaşılmayan leziz bir börek. İçini değişik malzemelerle hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

0 Responses to "Yufkalı Milföy Böreği"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...