YOĞURTLU PATLICANLI MEZE VE PİRİNÇ SALATASI

Author: LUGAS // Category:

Herkese merhaba,
Kardeşimin düğün hazırlıkları tam gaz devam ediyor.Ve ben çok yoruluyorum..Artık herşeyi düğün geçsin öle yaparız demeğe başladık..Yaşamımızda düğünden önce ve sonra diye iki zaman kavramı oluştu..Ziyaretlerim aksadı hatta uzun bir sürede aksayacak..Soluklanmak için pc başına geçtiğimde ,eğer fırsat bulabilirsem tabii, sizlere tarif vermeğe devam edeceğim:)..
Bu gördüğünüz salata ve meze tarifleri arşivimde bekleyenlerden..Yoğurtlu patlıcanlı mezemiz kardeşime ait .Ee ondan bahsetmişken ,Ona ait bir tarifi vereyim dedim:)..Kendisi ünlü bir restorantin şirketinde çalışıyor.. Resterontlara gittiğinde de ,ustalardan tarifi kapıp eve geliyor..Aynı ablasına çekmiş:P
Bende bu nefis mezenin,bizim mangal ziyafetimizde olmassa olmazımızın tarifini, kardeşimin ağızından sizlere yazayım..
MALZEMELER
Mangalda közlenmiş 5 ,6 adet patlıcan
1 bardak kadar has zeytin yağı
yarım kilo kadar süzme yoğurt
ve istediğimiz kadar sarımsak
tuz
YAPILIŞI
Közlenmiş patlıcanları kabuklarından ayırıp, ki bu en zor kısmı Allahtan bunuda kardeşim yaptı:) Mutfak robotumuza atıyoruz.. Kesici ile parçalıyoruz.Üst kısmından kapağını açıp ,yavaş yavaş zeytinyağını ilave ediyoruz..5 dk. kadar robotta karıştırıyoruz.İçine bütün sarımsakları ve yoğurdumuzu ilave edip tekrar karıştırıyoruz ve servis tabağımıza alıp istediğimiz gibi süslüyoruz..Yemesi harika oluyor..Kesinlikle tavsiye ederim..


Gördüğünüz pirinç salatasıda bana ait misafirlerim için çok uzun zaman önce yapmıştım..Bol limonla harika oluyor. Ağzım sulandı yahu :)
MALZEMELER
1/2 kg pirinci
1 çay bardağı zeytinyağ
250 gr kornişan turşu
1 demet dereotu
1 demet taze soğan
Konserve bezelye
kırmızı biber
tuz ve bol limon
HAZIRLANIŞI
Pirinç bolca su, zeytin yağı ve tuz eklenerek ezilmeyecek şekilde haşlanır. Başka bir kapta dere otu ve taze soğan ince ince doğranır, turşular ve kırımızı biber, minik küpler halinde doğranır ve haşlanarak süzülmüş ve soğutulmuş pirince eklenir.Bezelye Tuz ve limon suyu ile harmanlanarak, süslenir ve servise sunulur. Afiyet olsun....
SEVGİLERİMLE.

0 Responses to "YOĞURTLU PATLICANLI MEZE VE PİRİNÇ SALATASI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...