Yogurtlu Et Kebap

Author: LUGAS // Category:

MALZEMELER
(tüm malzemeler göz karari)
  • Et (kusbasi dogranmis)
  • Pide
  • Yogurt
  • Sogan
  • Sivi yag
  • Salca
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Sarimsak
  • cok az su (gerektiginde)

HAZIRLANISI

Et kusbasi dogranir sonra tavada kavrulur.Gerektiginde az su da ilave edilir.Etin baharatlari da eklendikten sonra ocaktan alinir.Pideler kücük kare seklinde kesilir ve tavada yag ile kizartilir.Etler bir tabaha dökülür ,üzerine pideler eklenir.Soganlar dogranir ve tavada sivi yagin icinde kizartilir ,ardindan salca eklenir.Oda olduktan sonra pulbiber eklenir,karistirilir.Yogurt cirpilir icine dövülmüz sarimsak konup etlerin üzerine dökülür.Yogurdun üzerine soganli salca sosu geliyor.En üstede isterseniz maydanozla süsleyebilirsiniz.Sicak servis yapilir.Afiyet olsun.

Not: Isteyen salca sosu domatesli ve yesil biberli hazirlayabilir.Öylede lezzetli oluyor.

0 Responses to "Yogurtlu Et Kebap"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...