UN KURABİYESİ

Author: LUGAS // Category:

Un kurabiyesi en sık yaptığım kurabiyedir ve arkadaşlarım tarafından çok sevilir. Hem malzemesi az hem yapılışı karmaşık değil, hem de çok lezzetli. Siz de un kurabiyesi sevenlerdenseniz işte size güzel sonuçlar alacağınız bir tarif :)

Malzemeler:
250gr. margarin (Oda sıcaklığında)
6 yemek kaşığı pudra şekeri
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Alabildiği kadar un

Üzeri için:
Pudra şekeri


Tüm malzemeyi biraz unla yoğurun. Azar azar un ekleyerek yoğurmaya devam edin. Oda sıcaklığında margarin kullandığınız tüm hamurlarda kıvama geldiğinde de biraz daha yoğurup un eklemeyi ihmal etmeyin. Margarin elinizin ısısıyla eriyeceği için hamur daha un alır. Aksi takdirde kurabiyeler fırında yayılır, şekli bozulur. Hamuru iki parçaya bölüp merdane ile 2cm. kalınlığında açın ve baklava dilimi şeklinde kesin. Kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsine dizin. Üzerlerine çatalla bastırın ya da kürdanla üç çizgi çizin. 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra bir süzgeç yardımıyla üzerlerine pudra şekeri serpin. Ben, keserken artan hamurları küçük toplar halinde yuvarlayıp ortalarına Antep fıstığı koydum. Antep'in karnı fıstıklı kurabiyesi gibi oldu.

0 Responses to "UN KURABİYESİ"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...