Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı

Author: LUGAS // Category:


Malzemeler:

1 su bardağı pirinç (150 gr)
2 çorba kaşığı tel şehriye
3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 tablet tavuk bulyon
1 çay kaşığı Vegeta toz çeşni
1+ 3/4 bardak kaynak su

Hazırlanışı:

Pirinçleri 20 dk sıcak tuzlu suda bekletiyoruz. Nişastası çıkana kadar güzelce yıkıyoruz. Şehriyeyi pilav yapacağımız tencerede rengi değişene kadar yağ ile kavuruyoruz. Üzerine sıcak su ekliyoruz. Bulyon ve vegeta toz çeşniyi ekliyoruz. En son pirinci suya salıyoruz. Harlı ateşte suyu az kalana kadar pişiriyoruz. Sonra kısık ateşte pilavın demlenmesini bekliyoruz. Afiyet olsun.

0 Responses to "Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...