Tavuklu Pide

Author: LUGAS // Category:

DSC_0328


Bu pideleri Salı günü yapmıştım,annemin yokluğunu artık iyice hissedilir oldu,hergün ne pişirsem diye düşünmekten sıkılmaya başladım çünkü :), öğlen yemeğinde değişiklik olsun diye 'sana hamur işleri ' kitabındaki bu tarifi denedim,şekilleri bozuk sıcacık pidenin yanında soğuk ayran güzel tamamlıyor menüyü

malzemesi:
hamur için
-500 gr. un( 4 su bardagı)
-1/2 su bardağı ılık su
-7 gr.kuru maya
1 çay kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
-1/2 su bardağı ay çiçek yağı (1/4 kullandım)
-300 gr.yoğurt( bu miktar çok geldi,200 gr.tavsiye ediyorum)
harcı için
-3 çorba kaşığı yemek kaşığı tereyağı
-2 orta boy soğan
-500 gr. tavuk eti (kemiksiz kuşbaşı doğranmış)
- 200 gr. konkase domates
-karabiber,1/2 demet maydanoz
(bu malzemeler hamura göre az geldiği için, mısırı konserve suyundan süzüp ekledim)
hazırlanışı :
ön hazırlık olarak soğanı ve maydanozu ince ince kıyın.Maya ve şekeri su ile ezin.
Unu eleyip ,ortasını havuz gibi açtıktan sonra sırayla mayalı şekerli suyu,tuzu,ayçiçek yağını,yoğurdu koyup karıştırın.yumuşak ve ele yapışmaz kıvama gelene kadar yoğurun,üzerine nemli bir bez örtüp 30 dk ılık ortamda mayalandırın.
Harcın malzemeleri olan ince kıyılmış soğanı ve maydanoz,kuşbaşı doğranmış tavuk etini ve konkase domateslerini hazırlayın.Tereyağını tavada erittikten sonra önce soğanları kavurun ve tavuğu da ekleyip 5 dk sote edin,sonra sırayla domatesi,tuzu ve karabiberi ilave edin,etler bu suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin.Maydanozuda ilave edip ,bir karıştırıp ,tavayı ateşten alın.
Mayalanmış hamuru iri domates büyüklüğünde pazılara bölün,her hamur parçasını unlayarak elle yarım cm kalınlıkta oval olarak açın,Harcı hamurun içine kenarlarından 2 cm boşluk kalacak biçimde yayın.
pidenin kenarlarından 2 cm lik boşluğu içe doğru bükerek kıvırın, fırın tepsisini unlayıp,pideleri yerleştirin,önceden ısıtılmış 220 derecelik fırınınızda 15 dk kadar pişirin.

0 Responses to "Tavuklu Pide"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...