Short Cake

Author: LUGAS // Category:


Mükemmel lezzetlerin usta elden çıkmış hali için PASTALOJİ'ye...Bu Caner Usta'dan aldığım ilk tarif, devamı gelecek... Denemek için sabırsızlanıyorum. Kendisi, aşağıdaki tarifi birebir uygulayarak bu nefis lezzeti yaratmış ve fotoğraflamış. Teşekkür ediyorum.

Hamuru için:


320 gr.(yaklaşık 3 su bardağı) Un
40 gr. (yaklaşık 3 yemek kaşığı) tozşeker
2.5 gr.(1/2 çay kaşığı) tuz
18 gr. (1.5 yemek kaşığı) kabartma tozu
58 gr. (4 yemek kaşığı) Tereyağı (soğuk)
½ portakal rendes½ çay kaşığı vanilin
390 ml (2 ufak kutu) krema

Yapılışı:

1.Un,tuz,vanilin ve kabartma tozunu bir kaba eleyin.Tozşekeri ilave edin.Soğuk tereyağını nohut büyüklüğünde parçalara bölerek un karışımına ilave edin.Parmak uçlarınızla ovalayarak ,hızlı hareket ederek un-tereyağ karışımını kum kıvamına getirin.

2.Portakal rendesini kremaya ekleyin.Kremayı yukarıdaki karışıma dökerek elinizle karıştırmak suretiyle yumuşak bir hamur kıvamına getirin.Bu aşamada fazla yoğurmamaya dikkat etmelisiniz.Aksi takdirde sert bir hamur elde edersiniz.

3.Hamuru 45 dakika buzdolabında üstü örtülü bir şekilde dinlendirdikten sonra 2 cm. kalınlığında açarak 16 adet üçgen çıkacak şekilde kesin.

4.Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizerek 200 °C de (fanlı fırınlarda fan çalışır olmalı) 15 dakika yada üstü altın sarısı olana dek pişirin.

Kreması için:

60 ml (2 adet) yumurta beyazı
85 gr. (6 yemek kaşığı) Tozşeker
30 ml su
40 gr glikoz (tercihen)
240 ml. (1 su bardağı) Krema
½ çay kaşığı vanilya

Yapılışı:

1.İtalyan merengi için tozşeker (+varsa glikoz) ve suyu ocakta 2-3 dakika kaynatın.Yumurta beyazını geniş bir kapta çırpmaya başlayın.Yumurta beyazı köpük köpük olmaya başladığında kaynamış şurubu çırpmaya devam ettiğiniz merenge çok yavaş bir şekilde dökün.5 dakika daha çırpın ve soğumaya bırakın.Mereng parlak ve sert bir görünüm almalı.

2.Diğer yandan krema ve vanilyayı başka bir kapta karıştırarark sertleşene kadar mikserle çırpın.

3.Merengi tahta bir spatula ile söndürmeden kremayla karıştırın.Karışımı kullanacağınız zamana kadar buzdolabında saklayın.
4.Pişirdiğiniz kurabiyelerin üzerine kremayı sıkma torbası ile yada bir kaşıkla yuvarlaklar oluşturacak şekilde dökün.Üzerine dilimlediğiniz çilekleri dizin.Üstünü ise yine bir kurabiye ile kapatarak servis edin.İstenirse vanilyalı dondurma ile de sunulabilir.

Afiyet olsun…

0 Responses to "Short Cake"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...