ŞEKERPARE

Author: LUGAS // Category:
Şekerpare yapmak çok zordur. İpekle yıllar önceki ilk denememizde, sebebini anlamadığımız bir şekilde, yeşil ve taş gibi olmuşlardı. Bu kötü tecrübeden sonra bir daha yapmaya cesaret edememiştik. Ta ki Gülçin Teyzemden bu tarifi alana kadar. Müthiş yemek yapan Gülçin Teyzemin bu tatlısını ilk yiyenler hazır olduğunu düşünüyor çünkü aynı pastanedekiler gibi oluyor. Tabii ki küçük sırları var.


Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

Şerbeti için:
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Vanilya

Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı pekmez

Şerbet için şeker ve suyu karışırarak iyice kaynatın. 10dk. kadar kaynatıp limon ve vanilyayı ilave edin. 5dk. kadar daha kaynatıp altını kapatın.
Tüm malzemeyi karıştırıp azar azar un ekleyerek yoğurun. Ne çok yumuşak ne de çok sert olmayan bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elips gibi şekil verin. (yuvarlak yapıp ortalarına Antep fıstığı da koyabilirsiniz.) Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı ve pekmezi karıştırıp sürün. Bir kürdan yardımıyla boylamasına derin üç çizgi çizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Piştikten 5dk. sonra şerbeti şekerparelerin üzerinde gezdirin. Tekrar fırına sürün. (Fırın kapalı olacak ama içindeki ısı şerbeti emmelerine yardım edecek.) Bir süre sonra şekerparelerin tersini çevirin ki diğer tarafları da şerbeti çeksin. Şerbetini iyice çeken şekerpareleri fıstıkla süsleyerek servis edin.

0 Responses to "ŞEKERPARE"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...