REVANI

Author: LUGAS // Category:
MALZEMELER
  • 4 fincan Un
  • 4Yumurta
  • 4 fincan Seker
  • 2 fincan Irmik
  • 3 yemek kasigi Yoĝurt
  • 1/2-1 pak. Kabartma Tozu
  • 1/2 bardak Sıvı Yaĝ
  • 1 pak. Vanilya
    Surubu icin:
  • 3 su bardagi Su
  • 3 su bardagi Seker
  • 1/2 limon suyu

HAZIRLANISI

Surubun soguk olmasi gerektigi icin önceden yapilir ve bir kenarda bekletilir. Bir tencereye su,seker ve limon konur ve kivama gelinceye kadar kaynatilir. Surub daha sonra bir kenarda bekletilir. Diyer yandan bir derin kabin icinde yumurta ve şeker iyice çırpılır. İçine 3 kaşık yoĝurt ilave edilir. Un, irmik, kabartma tozu ve vanilya karıştırılmış un ilave edilerek yaĝlanmış tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış fırına koyulur ve üzeri kizarincaya kadar pişirilir. Tatli pistikten sonra firindan alinir ve bir kenarda beklemekte olan surup tatlinin üzerine esit miktarda dökülür. Soguduktan sonra dilimlenir,üzerlerine arzuya göre hindistan cevizi serpilebilir. Böylelikle revani servise hazirdir,afiyet olsun.

0 Responses to "REVANI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...