Puddingli Pasta
Author: LUGAS // Category:MALZEMELER
- 125 gr. yag
- 100 gr. seker
- 1 paket vanilya
- ceyrek cay kasigi tuz
- 3 yumurta
- 250 gr. un(1/3 nisasta olabilir)
- 3 cay kasigi kabartma tozu
- yaklasik 2 yemek kasigi süt
- 4-5 yemek kasigi kakau
- pudding Vanilyali (istege göre)
- tarcin/kakau
HAZIRLANISI
Yag ile seker mikserle iyice karistiktan sonra yumurtalar eklenir, un ve nisasta elenir kabartma tozu ile yag karisiminin icine konur. Vanilya ile tuz konur en son kakau da eklendikten sonra güzelce karisir. Hamur yaglanmis pasta kalibin icine konur. Diyer yandan klasik pudding hazirlanir ve hamurun üzerine dökülür üzeri düzeltilir.Önceden 180°C isitilmis firinda yaklasik 20- 25 dak. pisirilir.Pistiktan sonra biraz soguduktan sonra üzerine tarcin ve kakau serpilir. Soguk servis yapilir . Afiyet olsun.
0 Responses to "Puddingli Pasta"
Yorum Gönder