PIRINC GRATEN

Author: LUGAS // Category:










MALZEMELER
(3 Kisilik)
  • 150 gr. pirinc
  • 300gr. kiyma
  • domates
  • kasar peyniri (rendelenmis)
  • sivi yag
  • sogan
  • maydanoz
  • domates tozu
  • kirmizi toz biber
  • reyhan
  • tuz
  • yaklasik 1 yemek kasigi salca
  • 1 dis sarimsak

HAZIRLANISI

Kiymayi tencerede sivi yagla az pisirin ardindan pirinc ekleyin.Pirinclede az pistikten sonra salcayi ve baharatlari katin üzerine 500 ml su ekleyip kaynamaya birakin.Kaynadiktan sonra dilimler halinde kesilmis domatesleri üzerine yerlestirin.Bir kac dakika sonra rendelenmis kasar peyniri her tarafina serin ve peynirlerin erimesi icin kapak tekrar kapanir ve biraz daha pisirilir.Pirinc kivamina gelmisse,peynir erimisse ocaktan alinir servis yapilabilir.Afiyet olsun

0 Responses to "PIRINC GRATEN"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...