PEYNİRLİ MUFFİN (ÇÖREK)

Author: LUGAS // Category:
Bu aralar canım çok tatlı istediği için evde bayağı bir tatlı stoğu yapmıştım. Kekler, kurabiyeler... Ee tatlı yemekte bir yere kadar. Hiç tuzlu muffin de denememiştim. Fırsat bu fırsat dedim. Sonuç gayet başarılı oldu. Tam çay yanına yemelik yumuşacık çörekler oldu. Tarif ise şöyle:


Malzemeler:
50 gr tereyağı ya da margarin
175 gr un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı toz şeker (mümkünse robottan geçirilmiş ya da havanda dövülmüş)
2 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kekik
Kaşar peyniri
( küp küp doğranmış )
Beyaz peynir ( küp küp doğranmış )
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Susam (üzeri için)

Fırını önceden 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya bırakın. Muffin kalıplarınızı yağlayın. Unu, kabartma tozunu, şekeri , tuzu ve kırmızı biberi (kekik hariç tüm kuru malzemeleri) bir kaba eleyin. Yağı bir tavada eritin. Yumurta, süt, eritilmiş yağ ve kekiği iyice karıştırıp çırpın. Yağlı karışımı kuru karışıma yavaş yavaş ilave edip karıştırın. Bu aşamada karışımın pürüzsüz olmasına izin vermeyin . Çok karıştırmayınç Muffin kalıplarının içerisine 1 kaşık karışımdan ilave edin. Üzerine birkaç parça peyniri serpiştirin. Üzerilerine tekrar hamurdan 1 kaşık koyun. Üzerlerine bol susam serpin. Muffinleri önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 25 dakika üzerleri kızarıp çatlayana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra biraz soğutup kalıplarından çıkartın.


Afiyet olsun.

0 Responses to "PEYNİRLİ MUFFİN (ÇÖREK)"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...