PATLICAN KAYIK

Author: LUGAS // Category:

Yine Gülçin Teyzemin tariflerinden biri. Çok hafif ve değişik bir lezzet. Etin yanında da çok güzel oluyor, meze olarak da... Ayrıca diyet yapanlar için leziz bir seçenek.

Malzemeler: (4 adet için)
2 adet patlıcan (uzun olmalılar)
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil biber
1-2 adet domates
Maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
100gr. beyaz peynir (istediğiniz bir başka çeşit de olabilir)
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Tuz, karabiber


Patlıcanları bütün olarak ve soymadan iyice yumuşayana kadar haşlayın. Sonra her bir patlıcanı boylamasına ikiye kesin. İçlerini kabukları zedelemeden bir kaşıkla çıkarın. Patlıcanların kabuklarını yağladığınız fırın tepsisine dizin. Zeytinyağını bir teflon tavaya koyup sırasıyla yemeklik doğradığınız soğan, biber, domatesleri soteleyin. (Kırmızı biber ya da sevdiğiniz herhangi bir yeşllik de ekleyebilirsiniz.) Bunlara doğradığınız patlıcan içlerini de ekleyip kavurun. En son maydanoz ve peyniri ilave edip 1-2dk. sonra ocağı söndürün. Sotelediğiniz bu karışıma tuz ve karabiber ekleyip yumurtayı kırın ve iyice karıştırın. Karışımı tepsiye dizdiğiniz kabukların üzerine eşit olarak pay edin. Üzerlerine, toz kırmızı biber ve unu karıtırıp serpin. 175-180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.

0 Responses to "PATLICAN KAYIK"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...