PATLICAN KARNIYARIK
Author: LUGAS // Category:MALZEMELER
- 6 kücük patlican
- 250 gr. kiyma
- 2 sogan
- 2-3 domates
- 2-3 sivir biber
- yarim demet madanoz
- 3-4 kasik yag
- tuz
- karabiber
HAZIRLANISI
Palicanlarin bas kisimlari kesilip alaca soyulur. Tuzlu suda yarim saat bekletilir. Yikanip kurulanir. Yagda cevirerek kizartilir. Tepsiye yerlestirilip boydan boya bicak alta gecmeyecek sekilde kesilir. Ince dogranmis sogan, biber, kiyma yag ile kavrulur. Soyulup dogranis domates ile de biraz cevrilir. Tuz, karabiber,kiyilmis maydanoz ilave edilir. Patlicanlarin icine doldurulur. Üzerlerine domates dilimleri yerlestirilir (siviri biberde olabiir). Isteyen rendelenmis kasar peyniride serpebilir.Tepsiyle firinda yaklasik yarim saat pisirilir. Afiyet oldun
0 Responses to "PATLICAN KARNIYARIK"
Yorum Gönder