PATLICAN KARNIYARIK

Author: LUGAS // Category:
MALZEMELER
6 kücük patlican
250 gr. kiyma
2 sogan
2-3 domates
2-3 sivri biber
yarim demet maydanoz
3-4 kasik yag
tuz
karabiber

HAZIRLANISI

Patlicanlarin bas kismlari kesilip alaca soyulur. Tuzlu suda yarim saat bekletilir. Yikanip kurulanir.
Yagda cevrirerek kizartilir. Tepsiye yerlestirilip boydan boya, bicak alta gecmeyecek sekilde kesilir.
Ince dogranmis sogan,biber,kiyma yag ile kavrulur. Soyulup dogranmis domates ile de biraz cevrilir.
Tuz, karabiber, kiyilmis maydanoz ilave edilir. Patlicanlarin icine hazirlanan kiyma harci doldurulur.
Üzerlerine domates dilimleri (sivri biberde olabilir) yerlestirilir. Isteyen rendelenmis kasar peyniride
serpebilir. Tepside yaklasik yarim saat firinda pisirilebilir. Afiyet olsuun.

0 Responses to "PATLICAN KARNIYARIK"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...