PATATESLI YOGURTLU KÖFTE KEBABI

Author: LUGAS // Category:

MALZEMELER
  • Kiyma (Malzemeler miktara göre degisir)
  • Sogan
  • 1 Yumurta
  • köftelik baharat
  • Yogurt
  • Patates
  • Sarimsak
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Domates
  • Tost ekmegi
  • Siviyag

HAZIRLANISI

Öncelikle derin bir kabin icine kiyma konur, ardindan rendelenmis sogan eklenir ve bir yumurta kirip oda icine konur. Kiymaya tuzu baharatida eklendikten sonra yogurlur. Baska bir tavanin icine sivi yag konur ve köfteler kücük misket seklinde yuvarladiktan sonra yagin icinde hertarafi kizarincaya kadar pisirilir. Patatesler haslanir ,soyulur ve dilim dilim dogranir. Isteyen patatesleri kizartabilirde. Ama kalori acisindan haslanmasi daha uygun oldugundan,haslamayi tercih ettim. Tost ekmekleri kare seklinde kesilir. Isteyen tost makinesinde ekmeleri kizartir isteyen tavada yag ile ekmekleri kizartir.Ben tost makinesinde yaptim daha hafif olsun diye. Baska derin bir kabin icine yogurt koydum ,tuzunu sarimsagini ekledim cok az su koydum,arzuya göre yogurdun kivami degisebilir. Domatesler kücük kücük dogranir. Maydanozlar kiyilir. Yaptiginiz miktara göre hazirlanisi degisir. Ben kalabalik bir misafire sundugum icin büyük bir tepsi icinde hazirladim. Kizartilmis ekmekleri öncelikle tepsiye dizdim. Daha sonra patatesleri düzerlerine paylastirdim. Patateslerin üzerine her tarafini kapatacak sekilde bol yogurt döktüm. Yogurdun üzerine köfteleri dagittim. Isteyen tavada yag kizartip toz veya pul biberi ekleyip köftelerin üzerine dökebilir. En son domates ve maydanoz ile süsledikten sonra servis yapilabilir. Afiyet olsun.

0 Responses to "PATATESLI YOGURTLU KÖFTE KEBABI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...