Malzemeler:
Tart hamuru için; (15 adet tartölet çıkıyor)
110 gr un
30 gr pudra şekeri
60 gr margarin veya tereyağ
1 paket vanilya
1 adet yumurtanın sarısı
Krema için;
3 çorba kaşığı un
2.5 su bardağı süt
4 çorba kaşığı şeker (tatsız sevenler 3 çorba kaşığı da koyabilir.)
1 paket vanilya
1 çay kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı labne peynir
2 adet muz
Ölçüler bana ait..
Üzeri için;
Dr. Oetker tart jölesi (vanilya gibi ufak pakette)
Hazırlanışı:
Tart hamuru malzemelerinin hepsini bir kapta yoğuruyoruz. İçinde kabartma tozu yok. Hamurun kabarmasını istemiyoruz. Yumuşakça bir hamur elde ediyoruz. Bu hamuru ufak bezelere ayırıp açıyoruz. Tartölet kalıplarına bastırarak yapıştırıyoruz. " Benim tartölet kalıplarım seramik. Hatta cup cake yaparken bile kullanıyorum. Semt pazarlarında bulabilirsiniz. 6 tanesi 5 TL den satılıyor." Şekilde görüldüğü gibi bıçakla hamur tabanına bir iki çentik atıyoruz ki hamur pişerken kabarmasın. 180 derece fırında 15 dk kadar pişiriyoruz. Hamur ince bir katman olduğu için çabuk pişiyor. Ama siz her 5 dk. bir kontrol edin. Her fırın aynı pişirmiyor.
Afiyet Olsun...
0 Responses to "Muzlu Tartölet"
Yorum Gönder