Muzlu Tartölet

Author: LUGAS // Category:


Malzemeler:

Tart hamuru için; (15 adet tartölet çıkıyor)
110 gr un
30 gr pudra şekeri
60 gr margarin veya tereyağ
1 paket vanilya
1 adet yumurtanın sarısı

Krema için;
3 çorba kaşığı un
2.5 su bardağı süt
4 çorba kaşığı şeker (tatsız sevenler 3 çorba kaşığı da koyabilir.)
1 paket vanilya
1 çay kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı labne peynir
2 adet muz

Ölçüler bana ait..
Üzeri için;
Dr. Oetker tart jölesi (vanilya gibi ufak pakette)

Hazırlanışı:

Tart hamuru malzemelerinin hepsini bir kapta yoğuruyoruz. İçinde kabartma tozu yok. Hamurun kabarmasını istemiyoruz. Yumuşakça bir hamur elde ediyoruz. Bu hamuru ufak bezelere ayırıp açıyoruz. Tartölet kalıplarına bastırarak yapıştırıyoruz. " Benim tartölet kalıplarım seramik. Hatta cup cake yaparken bile kullanıyorum. Semt pazarlarında bulabilirsiniz. 6 tanesi 5 TL den satılıyor." Şekilde görüldüğü gibi bıçakla hamur tabanına bir iki çentik atıyoruz ki hamur pişerken kabarmasın. 180 derece fırında 15 dk kadar pişiriyoruz. Hamur ince bir katman olduğu için çabuk pişiyor. Ama siz her 5 dk. bir kontrol edin. Her fırın aynı pişirmiyor.

Kremasını için önce un ve şekeri tencereye koyuyoruz ve karıştırıyoruz ki topaklanmasın. Sonra sütü ilave ediyoruz. 1 çay kaşığı margarini de ekleyip kremayı pişiriyoruz. Kaynayan kremayı ocaktan alıp vanilya ve 1 tatlı kaşığı labne peynirini ekliyoruz. Muzun birini küp küp doğrayıp kremaya katıyoruz. Bu malzemeyi tartöletlerin içine pay ediyoruz. Geri kalan muzu ise ince ince dilimliyoruz ve tartöletlerin üzerine diziyoruz. En üstüne tart jölesini poşetin arkasına uygun olarak hazırlayıp tartöletlerin muzlu kısmına sürüyoruz. Maalesef evde tart jölem kalmamış. Bu yüzden biraz kötü görünüyor tartöletlerim ):
Afiyet Olsun...

0 Responses to "Muzlu Tartölet"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...