MANTARLI HAVUÇLU SEMİZOTU

Author: LUGAS // Category:
Bu, benim uydurduğum bir yemek. Evde havuç, mantar ve semizotu vardı, pirinci de fazla kaçırınca biraz risottoya benzeyen güzel bir zetinyağlı çıktı ortaya. Şimdiye kadar tadan arkadaşlarımın hepsi çok sevdi. Umarım siz de beğenirsiniz.


Malzemeler:
1 bağ semizotu
1 tane kuru soğan
1-2 tane havuç
10-12 tane mantar
2/3 çay bardağı
risotto pirinci (normal pirinç de kullanabilirsiniz)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı limon suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
1 tane küp şeker

Soğanları küp küp doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun. Halka halka kestiğiniz havuçları da ekleyip 5dk. kadar kavurun. Doğradığınız mantarları ekleyip onları da yağda biraz döndürdükten sonra salçayı ekleyin. İyice yıkayıp doğradığınız semizotunu da tencereye koyun. Üzerine yıkadığınız pirinçleri ilave edin. Tuzu ve limon suyunu döküp üzerini geçecek kadar su ekleyin. (Normalde semizotuna bu kadar su konmaz ama biz pirinci fazla kullandığımızdan suyu da bol tutuyoruz.) Pirinçler pişene kadar orta ateşte kaynatın. Şekeri ekleyip 3-4dk. daha pişirin. Soğuk ya da ılık servis yapın.

0 Responses to "MANTARLI HAVUÇLU SEMİZOTU"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...