LAHANA RULOSU

Author: LUGAS // Category:






MALZEMELER
Yesil lahana (kivircik lahana tavsiye edilir)
Kiyma(arzuya göre)
1,5 su bardagi bulgur
1,5 su bardagi pirinc
1 tutam maydanoz
1 sogan
1 domates
1 yemek kasigi nane
1 yemek kasigi kekik
1 cay kasigi kimyon
1 cay kasigi tarcin
tuz
pul biber
kirmizi biber
kara biber
yaklasik yarim su bardagi sivi yagi(istege göre degisir)
2 yemek kasigi salca
sos icin:
2-3 bardak su
2 kasik salca
yarim cay bardagi yag

HAZIRLANISI

Tüm bunlar, karistirildiginda ic harci hazirlanmis olunur.Lahana yapraklari haslanir ve bir firin tepsisinin icersine serilir, üzerine ic harci serilir esit miktarda.Yapraklardan tutarak rulo seklinde sarilir.Tepsinin büyüklügüne göre rulo sayisi degisir, bir veya iki rulo yapilabilir.Sosu icin su, salca ve yag karistirilip rulonun bulundugu tepsinin icerisine dökülür.Jelatin kagidi ile hava almiyacak sekilde üzeri kapatilir.Yaklasik 150°C de 1-1,5 saat pisirilir.Pisirildikten sonra servis yapilabilir.
Afiyet olsun.

0 Responses to "LAHANA RULOSU"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...