Labne Glazürlü Elmalı Bar

Author: LUGAS // Category:
Bu tarifi de 54. PDÇS Etkinliği için yaptım. Orjinal tarife mybakingaddiction adresinden ulaşabilirsiniz. Glazür için orjinal tarif aşağıda yazdığım gibidir. Fakat, ben sadece krem peynir ve göz kararı pudra şekeri kullanarak az miktarda glazür yaptım. Sade şeklini yemek daha kolay geldi :)
Etkinliğe hayattanazıcık bloğundan ulaşabilir ve katılabilirsiniz.

Malzemeler:

1.5 su bardağı un
1/2 su bardağı elma rendesi
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı pudra şekeri (orjinal tarifte esmer ve toz şeker kullanılmıştı)
3 çorba kaşığı margarin (eritilmiş)
1 yumurta
1 çay kaşığının ucu ile tuz
1 çay kaşığının ucu ile tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri için;

2 çay kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı toz şeker

Labneli Glazür için;

100 gr labne peyniri (1 paketin yarısı)
2 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı süt
Yarım çay kaşığı vanilya esansı

Glazür için olan tüm malzemeyi karıştırıp krem kıvamında bir malzeme elde ediyoruz.

Hazırlanışı:

Yumurta,şeker, vanilya ve margarini güzelce karıştırıyoruz. Ayrı bir kapta ise tarçın, ceviz, kabartma tozu ve unu harmanlıyoruz. Elma rendesi dahil, ıslak malzeme ve kuru malzemeleri birleştirip kaşık yardımıyla güzelce karıştırıyoruz (kek ve kurabiye hamuru arası bir malzeme elde ediliyor). Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye ya da yağlanmış ufak kare borcama malzemeyi yayıyoruz (ben elimle yaydırdım). Bu malzemenin üzerine toz şeker ve tarçın karışımını harmanlayıp serpiyoruz. 175 derece önceden ısıtılmış fırında kürdan batırdığımızda ıslak çıkmayıncaya kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp dilimlediğimiz elmalı kareciklerin üzerine glazürü gezdiriyoruz. Afiyet olsun.

0 Responses to "Labne Glazürlü Elmalı Bar"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...