KOLAY EKMEK KADAYIFI
Author: LUGAS // Category:- 1 litre süt
- 3 corba kasigi un
- 3 corba kasigi nisasta
- 1 su bardagi seker
- 1 paket vanilya
- 1 paket etimek (muhallebinin miktarina göre degisebilir)
- süslemek icin arzuya göre:
- Ceviz ,damla cikolata
- Surubu icin:
- 3 su bardagi tozseker
- 3 su bardagi su
HAZIRLANISI
Öcelikle tencereye tatlinin serbetini hazirlamak icin su ve seker konur kaynamaya birakilir. Serbet kivama geldikten sonra bir tepside iki sira halinde dizilmis etimeklerin üzerlerine esit miktarda dökülür. Etimekler serberti cekerken diyer yandanda muhallebi hazirlanir. Süt tencereye konur ve icine un, nisasta ve seker ilave edilir karistirarak kaynatilir. Kaynadiktan sonra vanilya eklenir ve bir kac dakika daha kaynatilir. Ocaktan alinir ve etimeklerin üzerlerine dagitilir.Üst kismi arzuya göre süslenir. Ben ceviz ve damla cikolata tercih ettim. Soguduktan sonra buzdolapta 1 gece dinlendirilir. Soguk servis yapilir.Afiyet olsun.
Bu güzel tarifi sevgili Kizilciksurubundan aldim, ufak tefek degisiklik yaptim. Isteyen sevgili Senemin tarifinede bir gözatabilir.
0 Responses to "KOLAY EKMEK KADAYIFI"
Yorum Gönder