KIRAZLI LOR PASTAS /Kirschkuchen vom Blech

Author: LUGAS // Category:









MALZEMELER
  • 2 1/2 fincan un
  • 1 fincan nisasta
  • 1/2 cay kasigi kabartmatozu
  • 3/4 fincan seker
  • ceyrek caykasiginin yarisi kadar tuz
  • 1 yumurta
  • 200 gr. margarin veya yag
  • Lor peynir karisimi icin:
  • 1 fincan nisasta
  • 4 fincan süt
  • 1 fincan seker
  • 2 paket vanilya
  • 750 gr. lor peynir
  • 4 yumurta sarisi
  • 1 yemek kasigi limon suyu
  • 5 yumurta beyazi
  • 2 bardak suyu süzülmüs,tassiz kiraz kompostosu
  • Üzeri icin:
  • 1 yumurta sarisi
  • 2 yemek kasigi süt

HAZIRLANISI

Hamur icin unla nisasta ve kabartma tozu karistirilip derin bir kabin icine elenir.Seker,tuz,yumurta ve margarin eklenir. Tüm malzemeler mikserle önce yavas sonra hizli sekilde cirpilir.Hamur karistiktan sonra kaptan alinir ve cok az unlu tezgahin üzerinde acilir.Eger hamur yapisirsa biraz buzdolapta bekletilir. Daha sonra hamur yaglanmis pasta kalibinin icine serilir ve önceden isitilmis firinda 180-200 °C de 15 dak. pisirilir.Pistikten sonra firindan alinir ve sogutulmaya birakilir. Diyer yandan lorlu harc icin nisasta kaba konur ve sütten cok az alip nisastaya karistirilir,kalan diyer sütü seker ve vanilya ile karistirip ocaga kaynamaya birakilir. Lor peyniri,yumurta sarisi ve limon suyu karistirilip kaynayan sütün icerisine karistirilir. Hepsi beraber biraz daha kaynatilir(karistirilir s1kca).Yumurtanin beyazi mikserle cirpilir iyice sertlesinceye kadar ve lorlu karisimin icine eklenir.Kirazlar süzüldükten sonra pismis hamurun üzerine dizilir.Lor karisimin tamami kirazlarin üzerine esit miktarda dagilir ve üzeri düzlestirilir.Yumurta sarisi ve süt karisip pasta fircasi ile her tarafina sürülür.Firinda 20 dak. daha pisirilir.Pistikten sonra firindan alinir dinlendirilir.Sicakta servis yapilir sogukta.Sicakken dagilabilir dikkat etmek lazim.Ben soguk yemegi tercih ediyorum.Afiyet olsun.

0 Responses to "KIRAZLI LOR PASTAS /Kirschkuchen vom Blech"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...