KESTANELİ BARBUNYA

Author: LUGAS // Category:




Bu yemek anneme ait.Aslında tarifi rahmetli ananemin.Uzun süredir yemediğimiz için acayip özlenerek yenilen bir yemek oldu.Masada tencerenin diibi gözüktü.Kesinlikle tavsiye derim.Bir kerede davet sofraları için barbunyayı kestaneli denemenizi öneririm.Pişman olmassınız:)

MALZEMELER

2 Bardak kuru barbunya

1 tane iri soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı tuz ve şeker

300 gr kadar kuru kestane

3 yemek kaşığı sıvı yağ


YAPILIŞI

Annem kestaneleri öncesinden bir tepsiye yayıp sıcak bir ortamda kurutuyor.2 hafta kadar.(Rahmetli Ananem kuzine de kurutuyordu.)Daha sonra bıçakla dış ve iç kabukları soyuluyor.Barbunya ve ya başka bir yemekte kullanmak için hazırlanmış oluyor.Akşamdan barbunyaları ıslatıyoruz.Ertesi gün yemekte kullanmak üzere suyunu süzüp yıkıyoruz.Tenceremize yağımızı, yemeklik doğranmış soğanı koyup kavuruyoruz.Daha sonra barbunyaları ilave edip tuzunu şekerini ve üzerini bir parmak geçecek kadar suyunu koyuyoruz.Kapağını kapayıp kısık ateşte pişmesi için ocağa alıyoruz.Kestanelerin rengi çıkmasın diye bir taşım başka bir tencerede kaynatıyoruz.Hemen süzüp yıkayıp tencerede kaynamış olan yemeğimize katıyoruz.Son 20 dk. katarsak kestaneler ezilmemiş olur.Ve pişmesini sağlıyoruz.Sanırım 45 dk. sonra pişmiş olacaktır.Sıcak yada ılık farketmez :) yemenizi tavsiye ediyorum..Afiyet olsun.Sevgilerimle

0 Responses to "KESTANELİ BARBUNYA"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...