Kereviz ve Karnabahar Kızartması

Author: LUGAS // Category:

"Kereviz Kızartması", Lezzet Dergisi'nin Kasım 2009 sayısından alıntıdır.
Tek kelimeyle "enfes". Hele sosuna bayıldık.
Ben hızımı alamayıp aynı tarifi haşlanmış karnabaharlarada uyguladım.
Sonuç : Kilom ile ilgili bilgileri ilerleyen zamanlarda paylaşacağım :)

Malzemeler:

2 adet kereviz
1 yumurta
Yarım limonun suyu
Yarım su bardağı galeta unu
3 yemek kaşığı parmesan rendesi (yoksa eski kaşar)
Tuz, karabiber
Sıvı yağ

Sosu:

1 tatlı kaşığı hardal
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı kapari (yoksa küp doğranmış kornişon)
Tuz

Hazırlanışı:

1-Kerevizlerin kabuklarını soyuyoruz. Kaynayan limonlu suda 7-8 dk haşlıyoruz. Sudan çıkartıp kuruluyoruz. 2-Yumurtayı kasede çırpıyoruz.
3-Galeta unu, parmesan rendesi, tuz ve karabiberi başka bir kapta karıştırıyoruz.
4- Kerevizleri önce yumurtaya sonra galeta unlu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
5- Kızaran kerevizleri , yağını bırakması için kağıt havlunun üzerine alıyoruz. Sosunu üzerine döküp servis ediyoruz. Afiyet olsun.

0 Responses to "Kereviz ve Karnabahar Kızartması"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...